Monday, August 13, 2012

Esimene pühapäev

Hei! Räägin nüüd pühapäevasest päevast. Enne kui alustan, siis pean vabandama oma kirjavigade pärast või naljakate lauseehituste. Mul oli täna vääääga pikk päev ning olen meega väsinud. Niiii. Hommikul ülesse tulles läksin kohe välja lauda istuma. Me sõima mingit biscuiti. See oli mega magus. Kõrvale jõin piima, aga see ei maitse nii nagu Eesti piim. See on mingi kohvikoore sarnane asi. Uuuh, it's really funny. Ärkasin 11. ajal. Pärast seda väikest söömingut näitas Grytsje ümbrust (eelkõige loomi). Betsy (pereema) näitas mulle ka minu jalgratast. Sain veel teada, et ema, isa ja Ale sõidavad kõik mootorratastega. Pretty cool, huh? Pumpasime minu ratta kummid täis ning näitas neile oma sõiduskille. Ma olen ju ainuke VÕP, kes oskab sõita rattaga neil. Ja juba tuligi lõnasöögi aeg. Lõunasöögiks oli kro-ket, fri-can-del, friikad ja supp. Süüa tegi pereisa Albert, sest pühapäev on neil siuke puhkepäev ning ema ei tee pühapäeviti süüa. Kahjuks ma ei saa oma telefonis gmaili sisse. Google võtab seda kui mingit sissetungimist ja blablablaa. Ühesõnaga, ma ei saa pilte hetkel kätte telefonist. Seega näitan netist võetud pilte.

See on kroket. See on seest siuke vedel. Et asi valmis saaks, pannakse see fritüüri. Maitset ma veel ei oska kirjeldada.


See on fricandel. Maitseb paremini kui paistab ja ta maitseb teisiti kui ta paistab :D

Niiii, see on fricandel special. Ehk fricandel lõigatakse keskel pooleks nagu hotdog ja pannakse vahele värsket sibulat ning erinevaid kastmeid. Laual oli viis erinevat kastet. Need olid nagu majonees, ketšup, sinep, siis üks magus aga kergelt spicy ning ühte maitset ei oska kirjeldada. See maitse ei olnud ka eriti meeldejääv. See oli vist tehtud hernestest. 

Kella kaheks läksin koos Alberti, Betsy ja Grytsjega tugiisiku Aukje juurde. Seal oli veel kolm vahetusõpilast. Üks Ameerikast ja teine Saksamaalt. Seal jutustasime, jalutasime ja tegime mõned mängud. Me pidime ka üle aia ronima, sest osad vahetusõpilased ei ole seda kuangi teinud ega oska seda teha. Sel aastal Aukje hoole all polnud sellist noort. Minu jaoks oli seal olemine üsna igav, sest pidavalt kuualsin kuidas hollandi keeles räägitakse. Ainult Grytsje ja ameeriklasga jutustasime lõpus. Õppisin seal jalutades ka paremini Grytsjet tundma.


Koju tulles sain õnneks asjad lahti pakkida ja teha oma tuba kodusemaks. Peagi kutsuti mind alla õhtusöögile. Õhtusöögiks olid võileivad. See oli natuke ebamugav, aga tuleb ikka ära harjuda.

Pärast õhtusööki läksime Alberti vanemate juurde. Again. Istusin ja kuulasin hollandi keelt. Minu perekond on väga nooruslik. Ühel hetkel istusime kõik laua taga ja kõik tegid nägusid ning näitasid oma skille erinevate moonutamistega. Ainult mina istusin ja naersin üksi. Uuuuh, ma olen ikka nii shy. Eestlase halb omadus. :S Aga küll ma harjun. 

Nüüd olen lõpuks kodus. Nägin ära ka nüüd Jeltsje. Homme on mul kell 8 äratus ja lähme tegema heinapalle vist. Arvatavasti lähme pärast linna poodi. Mulle SIM-kaarti muretsema ja kõik selline basic staff.

Meenus üks asi. Hollandlased on tõesti avameelsed. Täna hommikull läks jutt habeme peale ja Betsy rääkis mulle seda, et enne abiellumist pidi Albert habet ajama iga nädal. Pragu peab ta iga päev ajama oma habet. Kiire habeme kasv tähendavat seksuaalset aktiivsust. Mida aktiivsem on, seda kiirem kasv. 

Nii, see oli minu päev. Nüüd mõned faktid ja tähelepanekud. Praegu on Hollandis ilm päikseline (harilikult on aastaringi vihmane). Peres on kõigil oma taldrik ja tass. Tassid on kõik nii väiksed. Päris palju juuakse teed ja kohvi ning neid juuakse väga väikestes tassides. Kodus olen harjunud kasutama suuri tasse-klaase. Tihedat liiklust ma ei ole siin märganud. Isegi mitte maanteel. Maandteel on vist lubatud sõita 130-ga. Siin maal 60-ga. Kõigile öeldakse "Oi". See on nagu tere ning teretatskse kõiki. 
Hollandist läheb ka vahetusaastale umbes üle 60 õpilase nagu Eestistki. Nad olid väga üllatunud, sest neid on ju 15 korda rohkem.
Rääkisime ka olümpiast. Nad jälle imestasid, kui ütlesin, et Eesti sai ka medaleid. Alahindavad meid :D. Homme näitan Eesti neiu rammu töö tegemisel. Muhahha ;D
Albert on käinud mitu korda Eestist. Üheksakümnendatel ning kahetuhandatel. Albert ütles, et Eesti on väga palju muutunud ning ainult paremuse poole. Ta ütles, et me töötame tublisti. :)


Okei, nüüd on vist kõik. Peagi teen ka video, kus näitan teile maja. Oh, again. Siin on väga palju seinakellu. Need vanamoodsad ja suured. Need igal täistunnil vähemalt teevad häält ning haige on see, et neid on palju ja kõik teevad eriaegadel häält see on tüütu.


Mõned pildid. Neid on preagu väga vähe. Üritan hakata rohkem kasutama fotoaparaati.

Nii algas minu teekond Tartust- Tallinna. Uued SEBE bussuid on täesti mugavad. See võike ekraan seal võimaldab teha väga erinevaid asju.

Goodbye Estonia and welcome the Netherlands.

Jepp, õhus on väga külm.

Reisikaaslane Lisette ütles: Täpselt nagu lapitekk.


Sellise õhupalliga olid vastas Ale ja Anita. See peaks tähendama tere tulemast


Kingitus Aukjele. Pere kingitusest unustasin pilti teha, aga neile kinkisin kaks kruusi, hunnik komme ja šokolaade, raamatu Eestist + prošüürid, mängukaartid, Vana Tallinna (Pereisale see meeldis, aga see on ikka hollandlate jaoks liiga kange, kuid ta ütles, et vahetevahel on seda hea võtta). Okei, rohkem vist ei kinginudki midagi.


Okei, nüüd on küll kõik. Homme on vaja ju vara tõusta. 



2 comments:

  1. Kust sa selle viimasel pildil oleva kruusi ostsid?
    Tulen nimelt isegi paari nädala pärast Hollandisse aastaks ning tegelen hetkel kingituste otsimisega. Seda kruusi tahaks küll :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kruus on pärit Otepää Turismiinfost (bussijaama juures.

      Delete