Tuesday, April 24, 2012

Districts-vertegenwoordiger






















Hei-hei! Districts-vertegenwoordiger tähendab inglise keeles area representive ja eesti keeles on nende sõnade tähenduseks tugiisik. Eelmises postituses mainisin, et minu tugiisiku nimi on Aukje. Ta elab oma abikaasaga Eastermar-i külas. (Ei tea küll kuidas neid nimesi peaksin hääldama?!?! Preagu kõlavad nad eesti keele ja inglise keele seguna ning sõnade kõla on väga võõras ja naljakas). Rääkides mu tugiisikust, siis ta on juba pensionil ja 62aastane. Hirmutav, huh? Vähemalt minu jaoks oli see hirmutav siis, kui lugesin seda vanust, kuid mõtlesin sekundi ja olin enda peale pahane. Vanus on ju lihtsalt number! See ei tähenda midagi. Hetkel arvan, et meist saavad väga head sõbrad. :) Tal on kolm last ja hunnik lapselapsi. Noorim tütar on käinud vahetusõpilasena Lätis (1996/97). Ta teeb käsitöö, loeb ja on huvitatud ajaloost, ajandus meeldib, tal on ka väike Shetland-i poni, teeb moosi, koristab kodu ja vaatab lapselapsi. Kõige enam huvitab see käsitöö osa, sest ehk on mul võimalik tutvuda tema kaudu Hollandi käsitöö asjadega. (Jep, olen natuke totakas oma käsitööga).


Eile tegin endale ka sellise kalendri moodi asja voodi kõrvale.


Iga õhtu tõmban ühe päeva jälle maha. Märgin kleepsupaberitega ka üritusi ja olulisi asju seoses Hollandiga. Host Family kõrvale hakkan kirjutama infot seoses nendega. Näiteks: nimed, hobid, pildid, mida nad saadavad jne... Preagu pole jõudnud rohkem teha, sest aja puudus. Muide, seal üleval tumedamal osal on kirjutatud hollandi keeles ka nädalapäevad, aga siit nad ei paista eiri välja.

Preagu suhtlen perega meili teel. Pereema käest sain teada kooli, kus hakkan õppima. Kooliks on Dockinga College. Koolisüsteemist ma ei oska teile midagi rääkida, sest ma ise ei mõista sellest eriti mitte midagi hetkel, aga küll jõuab. :)


Ülilahe video kooliõpilastelt: http://www.youtube.com/watch?v=-YdXGiTA6cw&feature=my_liked_videos&list=LLBIQS3oMzHID02_10GonIGg











2 comments:

  1. Issand, see tugiisik hollandi keeles on jumala keeruline lugeda! Keel läks suhteliselt sõlme.
    Su blogist lugedes sain aru ka, et hollandlased on suured loomapidajad, mida ma varem ei teadnud kusjuures. Nii mõnus oleks tegelt aasta vältel loomade keskel elada. :)
    Vaatasin kooli ka, nii mõnus kool tundub olevat. Kas sa ei jõua ära oodata, millal saab sinna? :D Sul vist kõik juba teada. Kas pere tahab ka sind juba näha?

    ReplyDelete
  2. Vahetusaastal hakkab nalja saama mu hääldustega. See on kindel fakt! :D
    Ma arvan, et neid looma armastajaid on ikka igal pool, aga nii nagu ma olen aru saanud, siis põhjas elvad just inimesed, kellele meeldib maaelu ja ma olen seotud siiski eelkõige Põhja-Hollandiga. Jep, saan talus elada terve aasta. Ei jõua ära oodata! Eriti tahaks juua värsket lehma piima. Ma arvan, et pere tahab juba mind näha. Vähemalt mulle tundub, et nad väga ootavad mind sinna ja loogiline oleks, sest kui ma sain nii vara valituks, siis nad lihtsalt peavad ootama. Ma kartsin kõige rohkem seda, et äkki mul ei leitagi pere või nad leitakse viimasel minutil ning siis poleks üldse olnud sellist sooja tunnet, et mind kindlasti oodatakse sinna. Põhiasjad on nüüd vist teada, kuid tahaks teada ka taset, mida hakkan koolis õppima, aga küll jõuab. Ohh, god! Ma ei jõua ära oodata lihtsalt!

    ReplyDelete